Scoutinggroep Leif Erikson

Wilde Vaart

Om de Wilde Vaart in 3 woorden te beschrijven en wat tevens ook het motto is: Niets is onmogelijk!! De Wilde Vaart ( ook wel WV) is een groep jongeren van 16 t/m 19 jaar die na het traject vanaf de Esta’s / T&V naar de WV is gekomen en toe is aan zelfstandigheid. Binnen de WV wordt er op het begin van het jaar verkiezingen gehouden voor de verschillende commissies en wordt er een bestuur gekozen. Geleid door het bestuur en commissies, denk aan technische staf lokaal /- varend, kampcommissie tot aan een feestcommissie, worden er verschillende leuke activiteiten door het jaar heen georganiseerd. Wanneer er vragen of problemen, of af en toe een push in de goede richting nodig is staat er een klein begeleidersteam klaar om hierbij te helpen.

Door het jaar heen spreekt het bestuur elke zaterdag om 13:30 af om de planning van de dag door te nemen waarbij de rest zich later aansluit en we om 14:00 beginnen aan de opkomst. Zomers wordt er dan heerlijk gezeild op de vlietlanden in twee unieke schouwen: de kleine en de grote schouw.

Om een leuk feitje te geven: de grote schouw is de enige varende grote schouw in Nederland, een unieke beleving dus. Wanneer het buiten koud wordt en je niet meer in een boot hoort te zitten leggen we de schouwen in loods en geven we deze een onderhoudsbeurt. Wat wel vast staat is dat er elke zaterdag de mogelijkheid is om samen, ook met de leidersteams, te eten en ’s avond een activiteit te doen, muziek te luisteren of een borrel te doen aan onze eigen gezellige bar.

Door de jaren heen weten veel WV leden al hoe het zeilen in de vork steekt en hebben hierbij al de nodige zeilinsignes. Daardoor krijg je bij de WV de mogelijkheid om je kennis verder uit te breiden door bijvoorbeeld MBL Moterboot te halen waardoor je ook nog eens lekker een stukje door de Leidse grachten kan varen.

Verder gaat de WV door het jaar heen ook nog op kampen , zoals het sinterklaas en carnavalskamp. Met als een van de hoogtepunten: Kaagcup, de provinciale zeilwedstrijden op de kagerplassen. Maar het grootste hoogtepunt is wel het zomerkamp! Ruim 2 weken trekken we dan met de motorboten en de schouwen door Nederland naar de gekste plekken zoals Sneek en Texel.

Na 3 jaar bij deze geweldige speltak te hebben doorgebracht heb je veel kennis en ervaring opgedaan en ben je klaar om een (bege-)leidingsteam te versterken en de gezelligheid door te zetten. Want tenslotte draait het allemaal op de gezelligheid!

Informatie

Opkomst: Elke zaterdag
Tijd:14:00 t/m 17:30
Leeftijd: 17 t/m 19 jaar oud
Kosten: €69,00 per kwartaal

Contact

  • Lars Harlaar
  • 06 - 471 781 72
  • e-mail

Contact informatie

  • Scoutinggroep Leif Erikson
  • Rouwkooplaan 21
  • 2251AP Voorschoten
  • 071 - 561 51 55