Scoutinggroep Leif Erikson

Esta's

De Esta's bestaan uit jongens en meisjes van zeven tot elf jaar. Met elkaar spelen we veel sportieve spellen waar het gaat om samen werken, creativiteit en plezier. Als het mooi weer is gaan we altijd naar buiten en zo niet zijn we binnen onze creativiteit aan het laten zien door bijvoorbeeld knutsel activiteiten.

Leif Erikson is natuurlijk een waterscouting dus de beginselen van het varen en zeilen worden ook bijgebracht. In kleine roeibootjes of in echte optimisten maken we dan de wateren onveilig. Ook kunnen de oudere Esta's al hun eerste zeilinsigne halen!

Bij de Esta’s draait het dus om samenwerken en plezier maken. Dit doen we vaak met de grote groep maar de Esta’s zitten ook onder verdeeld in “nesten” groepjes van 6 kinderen met aan het hoofd de Gids. In de tijd die een Esta doorbrengt kan er ook veel geleerd worden. Zoals het leggen van knopen, EHBO, zwemmen en het maken van een kampvuur. Voor al deze dingen vallen insignes te verdienen om te kunnen laten zien wat je allemaal kan.

Vaak leren ze deze dingen op het zomerkamp. De jaarlijkse afsluiter van het scouting seizoen. Met het zomerkamp zijn we een week op kamp, ieder jaar weer op een andere plek. We gaan dan naar een bosrijke omgeving waar altijd spannende dingen gebeuren.

Los van het zomerkamp zijn er ook twee momenten dat we een weekendje weg gaan. In het najaar logeren we een keertje in ons eigen clubhuis en in het voorjaar pakken we de tenten in en zullen we een nachtje slapen in het scoutingbos in Aerdenhout.

De Esta’s is een speltak waar kinderen veel kunnen leren en plezier kunnen maken. Zowel op het land als op het water, in het bos of in het clubhuis. Niets is te gek en niets te bont, samen spelen en plezier maken is waar het om gaat. Of dit nou op een sportieve, creatieve of grappige manier gebeurt: een Esta vermaakt zich altijd!

We hebben bij de Esta's helaas een lange wachtlijst. Dit betekent dat uw kind bij inschrijving waarschijnlijk nog niet aan de beurt is. Het is mogelijk om uw kind al voor het bereiken van de Esta leeftijd op de wachtlijst te zetten. Dit is gratis en vrijblijvend. Hierdoor is de kans groter dat uw kind gelijk bij de leeftijd van 7 jaar oud bij ons kan starten.

Informatie

Opkomst: Elke zaterdag
Tijd:14:00 t/m 16:15
Leeftijd: 7 t/m 11 jaar oud
Kosten: €47,00 per kwartaal

Contact

  • Martine Draijer
  • 06 - 833 772 17
  • e-mail

Contact informatie

  • Scoutinggroep Leif Erikson
  • Rouwkooplaan 21
  • 2251AP Voorschoten
  • 071 - 561 51 55