Scoutinggroep Leif Erikson

~ Omdat het niet altijd zaterdag is ~

Troep & Vendel

De Scoutinggroep Leif Erikson is er om een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan jongens en meisjes vanaf 7 jaar, waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid. De groep biedt het spel van scouting met:

Scoutinggroep Leif Erikson is een zeeverkennersgroep. Dit betekent dat activiteiten zo veel mogelijk uitgevoerd worden vanuit de watersportgedachte.

Daar waar de Esta groep nog voornamelijk op het land actief is, is de Troep & Vendel speltak meestal op het water te vinden.

Deze speltak is voor jongeren tussen 11 en 16 jaar en bestaat uit 10 groepjes van maximaal 7. Elk groepje beschikt over een eigen boot, een tent en kookgerei. Iedere zaterdagmiddag gaan ze het water op (de Vlietlanden) en zij kamperen ongeveer 5 maal per jaar op de Kagerplassen. In de winter schuren en verven de waterscouts de boten zelf. Elk jaar staat ook de Kaagcup, een provinciale zeilwedstrijd, op het programma. Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. Tien dagen kamperen, zeilen, zwemmen en zelf koken, tochtjes maken, een sportdag, een smokkelspel. Naast het spelelement is er ook veel aandacht voor het halen van diverse insignes voor onder meer, koken, zeilen, roeien, zwemmen, knopen, bootonderhoud e.d.

Algemene informatie

Opkomst: Elke zaterdag
Tijd: 14:00 t/m 17:30
Leeftijd: 12 t/m 16 jaar
Kosten: €59,00 per kwartaal

Contact informatie

Marjolein Nieuwenhuizen
06-17 89 94 44
troepenvendel (at) leiferikson.nl

Leiding