Scoutinggroep Leif Erikson

~ Omdat het niet altijd zaterdag is ~

In het kort

Scoutinggroep Leif Erikson is een actieve en bloeiende waterscouting in Voorschoten voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar. Elke week ondernemen de leden van de groep samen allerlei activiteiten zoals zeilen, onderhouden boten en spellen doen. Daardoor levert de scouting een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen en jongeren. Het doel van scouting Nederland wordt door Leif Erikson gedragen en uitgewerkt in het activiteitenaanbod. Het gaat dan om de sociaal-emotionele ontwikkeling, praktische en sociale vaardigheden ontwikkelen, maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid leren dragen. De activiteiten worden zoveel mogelijk uitgevoerd vanuit de watersportgedachte.

De folder van Leif wordt op verzoek toegestuurd en is hier te downloaden:

Leif Folder

De programma's variëren in vorm en doel: sport en spel; buiten (op het water, in de wijk, in het bos of in andere delen van Nederland); drama en expressie; fantasie, spanning en avontuur; individueel of gezamenlijk; (zelf) ervaren, ontdekken en (zelf of een ander iets) leren.

Met name tijdens kampen komen zaken terug als (primitief) koken en kamperen, kampvuur stoken, loop-, fiets- en vaartochten maken. De leden zorgen in toenemende mate zelf voor de maaltijden, het opbouwen van een kampterrein, de taakverdeling en planning, en de onderdelen van het spelprogramma. De (jeugd-) leden leren spelenderwijs allerhande vaardigheden, zoals: EHBO, knopen leggen, zwemmen, roeien, zeilen, wateretiquette, kamperen, onderhoud aan de boten e.d., kaart en kompas, Nederlandse vlag protocol.

De jongeren leren vaardigheden als: omgang met andere kinderen en het bedenken en doen van activiteiten en spellen binnen de algemene doel­stel­lingen van Scouting Nederland. Begrippen als sociale vaardigheden en creativiteit zijn als vanzelf in het spel van verkennen opgesloten.

De Speltakken hebben een wachtlijst. Met name de speltak voor de jongste leden heeft voor jongens een wachtlijst van meer dan drie jaar. Voor aanmelding stuur een ingevuld inschrijf formulier naar de contactpersoon van de betreffende speltak (zie contact informatie) of naar bestuur (at) leiferikson.nl.

Het inschrijfformulier wordt op verzoek toegestuurd en is hier te downloaden.

Verf boten

Lees hier alles over de verf die Leif Erikson gebruikt voor hun boten.

Bestuurs informatie

Groepsvoorzitter:
Jacqueline van Rossem
voorzitter (at) leiferikson.nl

Secretaris:
Geert Draijer
071-56 23 516
secretaris (at) leiferikson.nl

Penningmeester:
Koos Hoogenboom
06-44 44 86 38
penningmeester (at) leiferikson.nl

Groepsbegeleider:
Tom Vermaas
06-43 13 30 95
groepsbegeleider (at) leiferikson.nl

Fondsenwerver:
Menno Taal
06-13 24 89 88
fondsenwerver (at) leiferikson.nl